Sosyal Medya

Güncel

Bakan Müezzioğlu’ndan Avrupalı büyükelçiye tokat gibi cevap

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyeli çocukların şartlarını soran AB büyükelçisi ile UNICEF'in Türkiye temsilcisine tokat gibi cevap verdi.



Osmangazi Belediyesi tarafından DemirtaÅŸ Mahallesi'ne yapılan meydan ve kültür merkezi inÅŸaatının temel atma töreninde konuÅŸan Bakan Mehmet MüezzinoÄŸlu, “Bizim büyük hayallerimiz ve büyük hedeflerimiz var. KardeÅŸlik duygularını her geçen gün güçlendiren bir anlayışımız var. Bu hedeflerimizden rahatsız olanlar, birlik beraberliÄŸimizden rahatsız olan hainler ve üst akıllar, bu ülkenin birlik beraberliÄŸine kast etmek için farklı tuzakları gündemimize getiriyorlar. Bugün yine bir kalleÅŸ terör hadisesi sonucu 13 gencimizi evladımızı kaybettik. 55 yaralımız var. Bunların 12’si yoÄŸun bakımda, 6 evladımızın durumu ciddi. Rabbim ÅŸifa versin. Onlara inÅŸallah sevdikleriyle beraber ömür sürmeyi nasip etsin” dedi.
 
KardeÅŸlik ve dayanışmanın daha da güçleneceÄŸinin altını çizen MüezzinoÄŸlu, “Yalnız 80 milyon için deÄŸil, maÄŸdur ve mazlum bütün milletler için inadına huzur, barış ve adalet diyoruz. 5 -6 yıldır Suriye’de yüz binlerce insanın katledilmesine seyirci kalan ve medenî olduÄŸunu iddia eden bir dünya var. Ä°nsan hakları, hukuk, demokrasi, çaÄŸdaÅŸlığı konuÅŸurlar, ama hukuksuzluÄŸun, insan katliamının en daniskasını yaparlar veya yaptırtırlar, sonra da seyrederler. Halep’te yaÅŸanan dramın arkasında ne yazık ki medeniyim diyen dünyanın duyarsızlığı veya insanlığa olan ihaneti var. BM nerede diye sorduÄŸumuzda ara ki bulasın. AB nerede diye sorduÄŸumuzda ara ki bulasın. ABD nerede diye sorduÄŸumuzda ara ki bulasın. Ä°ÅŸte o çocukların, gençlerin, annelerin, yaÅŸlıların, 10 binler, 100 binlerle insanın öldürüldüğü katliam organizasyonunda onları bulursunuz” diye konuÅŸtu.
 
 Büyükelçiye tokat gibi cevap
 
Türkiye’nin daha çok huzur, barış ve kardeÅŸlik demekten geri durmayacağını belirten MüezzinoÄŸlu, “ 6 yıldır bu ülkede 3 milyon Suriyeli kardeÅŸimizi kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Bugün için Türkiye’de 160 binin üzerinde Suriyeli anne doÄŸum yaptı. Hiç bir Suriyeli anne, bizim annelerimizden daha farklı yerlerde doÄŸum yapmadı. Aynı hastanelerde doÄŸum yaptı. 160 binin üzerinde Suriyeli bebek bu topraklarda dünyaya geldi. Türk bayrağının altında büyüyecek ve insanlığa güzel örnek olmanın gereklerini yapacaklar. Hiç bir bebek bizimkilerden farklı muamele görmedi. Ama dün bir Avrupa BirliÄŸi ülkesinin büyükelçisi ve UNÄ°CEF'in Türkiye temsilcisi ziyarete geldi. Türkiye’deki Suriyeli çocukların ÅŸartlarını konuÅŸmak istediler. Onların ÅŸartlarını nasıl iyileÅŸtireceÄŸimizi sordu. zor olmadığını söyledim. (3 milyon Suriyeliyi Avrupa olarak paylaÅŸalım, sonra hangi çocuÄŸun ideal ÅŸartlarda olup olmadığını hep beraber ölçelim) deyince renkleri attı. Suriyeli çocukların Türkiye’deki ÅŸartlarının ideal olması gibi ahlaksızca, hukuk dışı bir talebi Türkiye’den istiyorlar. 10 tane Suriyeli çocuÄŸa bakmamış, aşısını yapmamış. Ama biz burada milyonlarca Suriyeliye bakıyoruz" dedi.  
 
850 bin Suriyeli çocuÄŸun 500 bininin eÄŸitim gördüğünü anlatan MüezzinoÄŸlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"350 bin Suriyeli çocuk eÄŸitimden mahrum. Siz bir tane okul, bir derslik, 10 öğretmen finanse ettiniz mi? Yok. Peki ideal ÅŸartların olmasını sorgulama hakkını nasıl buluyorsunuz kendinizde? Bu medeniyim diyen batı iki yüzlü deÄŸil çok yüzlü. Ä°ÅŸine geliyor, insan hakları ve hukuk diyor. Ä°ÅŸine geliyor, çocuk hakları diyor. Senin yapıp yapmadığına bakarım. Hadi oradan deyip, biz iÅŸimize devam edeceÄŸiz. Ä°nsani vicdanımızla dünyanın karşısında başımız dik, alnımız açık duracağız. Onlara ders verecek kadar metin, ferasetli, cesur, asil bir millete sahibiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Åžimdi 10 binlerle Haleplinin de geleceÄŸini belirten MüezzinoÄŸlu, “Halep’te katliam iÅŸliyorlar. MaÄŸdur ve mazlumların kurtarılmasına bile seyirci kalıyorlar. Orada konvoylara ateÅŸ edilen gruplara her türlü desteÄŸi veriyorlar. Orada insanlık suçu iÅŸliyorlar. Ä°nÅŸallah bunları aÅŸacağız” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.